
Zdrowie na talerzu
W ramach lekcji techniki o zdrowym żywieniu klasa 4,5 i 6 przygotowywały zdrowe danie: sałatki, koktaje owocowe. Uczniowie w grupach przygotowali zdrowe posiłki , korzystając z pracowni kulinarnej, która została między innymi doposażona w sprzęt AGD dzięki dofinansowaniu projektu Laboratoria Przyszłości. Uczniowie mogli w pełni korzystać w nowego sprzętu AGD, naczyń, sztućców itp. Zajęcia przebiegały w miłej atmosferze, uwzględniając wszystkie środki higieny. Wykonaliśmy pyszne sałatki, koktaje, którymi zostali poczęstowani uczniowie i nauczyciele. Składniki na wykonanie dań pochodziło z naturalnych upraw , ekologicznych gospodarstw. To już kolejne takie warsztaty, na których uczymy się jak niezdrowe przekąski zastąpić pełnowartościowymi potrawami. Uczniowie zachowali zasady BHP oraz przestrzegali podstawowych zasad higieny. Najprzyjemniejsza dla wszystkich była….degustacja
Opiekę nad tym kulinarnym wyzwaniem sprawowała Pani Agnieszka Kosińska – nauczyciel techniki