Tutaj powinien być opis

Zdrowie na talerzu – warsztaty kulinarne cz 1.

Miesiąc maj dla klasy VI będzie upływał pod znakiem wyzwań kulinarnych.  Na zajęciach technicznych w ramach lekcji ABC Zdrowego Życia pod opieką Pani Agnieszki Kosińskiej klasa przygotowała warsztaty kulinarne. Poprzedzone one były lekcjami  z profilaktyki zdrowotnej oraz pogadankami na tematy: ”Sprawdź, co jesz”, „Jak przygotować zdrowy posiłek” ?

Uczniowie podzieleni na grupy bardzo dobrze współpracowali. Wykonali sałatki : grecką, gyros, owocową oraz z grecką z rukolą. Wszyscy świetnie się bawiliśmy na kulinarnej lekcji, rozlegały się wesołe rozmowy i wyjątkowe zapachy owoców i warzyw. Zwracaliśmy ogromną uwagę na przestrzeganie przepisów czystości i higieny. Na koniec była wspólna degustacja sałatek, na którą zaprosiliśmy Panią Dyrektor. Młodzi kucharze zebrali same pochwały za niezwykłe samki, sposób podania i dekoracji potraw. Już wkrótce kolejne zajęcia warsztatowe. Mniam….Mniam…..