
Warsztaty kulinarne
„W zdrowym ciele, zdrowy duch”, to temat minionego tygodnia w świetlicy szkolnej. Realizując Program EKIPA CHRUMASA NA TROPIE ZDROWEGO ŻYWIENIA w ostatnich dniach podczas zajęć odbywało się promowanie zasad zdrowego odżywiania. Korzystając z cennych materiałów mogliśmy poznać min. zasady prawidłowego żywienia, dowiedzieliśmy się jak bardzo ważną rolę w naszym organizmie pełni wypijana przez nas woda czy też ile produktów mlecznych powinniśmy zjadać, aby mieć mocne kości? Zwieńczeniem zdobytej wiedzy były warsztaty kulinarne. Podczas zajęć dzieci przygotowały owocowe szaszłyki, którymi częstowały społeczność szkolną zachęcając do codziennego spożywania owoców i warzyw. W tym tygodniu w świetlicy została ogłoszona kolejna już edycja akcji „Jem owoce każdego dnia”, która potrwa przez cały semestr.