Poniedziałek-22.09.
Śniadanie: Kanapki z chlebem pszenno-żytnim (mąka pszenna-żytnia), masłem (mleko),szynką wieprzową może zawierać (soja,gluten,jaja,seler,gorczyca), sałatą lodową, papryką, herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Zupa pomidorowa (mleko,seler) z makaronem pszennym (mąka pszenna).
Podwieczorek: Chipsy z jabłka.
Wtorek-23.09.
Śniadanie: Kanapki z bułką pszenną (mąka pszenna), masłem (mleko), serem żółtym (mleko), kawa inka (jęczmień,żyto) na mleku (mleko).
Obiad: Kotlet z fileta kurczaka(jajka,mąka pszenna), ziemniaki z masłem roślinnym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
Podwieczorek: Banan.
Środa-24.09.
Śniadanie: Parówki wieprzowe może zawierać (soja,gluten,jaja,seler,gorczyca), bułka parówka (mąka pszenna),ketchup, herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Makaron pszenny (mąka pszenna ) z sosem truskawkowym(mleko), herbata owocowa z cytryną.
Podwieczorek: Mus owocowy.
Czwartek-25.09.
Śniadanie: Kanapka zapiekana z chleba tostowego (mąka pszenna) z szynką może zawierać (soja,gluten,jaja,seler,gorczyca), papryką, serem żółtym (mleko), herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Gulasz wieprzowy (mąka pszenna,mleko), kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot owocowy.
Podwieczorek: Serek waniliowy (laktoza).
Piątek-26.09.
Śniadanie: Kanapki z chlebem pszenno-żytnim (mąka pszenn-żytnia), masłem (mleko), jajkiem (jajko) i szczypiorkiem, herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Pierogi ruskie (mąka pszenna) z masłem roślinnym, herbata owocowa z cytryną. Podwieczorek: Gruszka.
SZCZEGÓŁOWY WYKAZ ALERGENÓW ORAZ SKŁADNIKÓW PRODUKTÓW ZNAJDUJE SIĘ W SKOROSZYCIE DO WGLĄDU U INTENDENTA.
Alergeny w żywności : potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler, orzechy , skorupiaki, mięczaki i małże, jaja, ryby, łubin, mleko i produkty pochodne, gorczyca, musztarda, ziarna sezamu, soja, itp. (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dn. 25.10. 2011 r. – zał. Nr II).