Poniedziałek-24.11.
Śniadanie: Kanapki z chlebem pszenno-żytnim (mąka pszenna-żytnia), masłem (mleko), schabem w majranku może zawierać (soja, gluten, jaja, seler, gorczyca), ogórkiem zielonym, herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty (seler), chleb pszenno-żytni (mąka pszenna).
Podwieczorek: Chrupki kukurydziane.
Wtorek-25.11.
Śniadanie: Makaron Grandine (mąka pszenna-semolina) na mleku (mleko). Cynamonka (mąka pszenna, jajko).
Obiad: Filet z kurczaka z sosem śmietanowo-serowym (mleko), kluski śląskie (mąka pszenna, jajko), surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy (jabłko, śliwka, porzeczka, truskawka).
Podwieczorek: Ciasteczka owsiane.
Środa-19.11.
Śniadanie: Parówki wieprzowe może zawierać (soja, gluten, jaja, seler, gorczyca), bułka parówka (mąka pszenna), ketchup, herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Udko z kurczaka pieczone, ryż prażony, sałata lodowa z jogurtem naturalnym (mleko), herbata owocowa z cytryną.
Podwieczorek: Banan.
Czwartek-27.11
Śniadanie: Kanapki z bułką pszenną (mąka pszenna), masłem mleko), dżemem truskawkowym, herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Gulasz wieprzowy z sosem Peperonata (kompozycja pokrojonej papryki), kasza burgund (gluten), kompot owocowy (jabłko, śliwka,porzeczka,truskawka).
Podwieczorek: Serek Jogobella (laktoza).
Piątek-28.11.
Śniadanie: Kanapki z chlebem razowo-żytnim (mąka żytnia), masłem (mleko), makrelą w pomidorach z cebulką, herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Naleśniki (mąka pszenna, mleko, jajko), z jabłkiem prażonym, serem białym (mleko), jogurtem naturalnym (mleko), herbata owocowa z cytryną.
Podwieczorek: Pomarańcza.
SZCZEGÓŁOWY WYKAZ ALERGENÓW ORAZ SKŁADNIKÓW PRODUKTÓW ZNAJDUJE SIĘ W SKOROSZYCIE DO WGLĄDU U INTENDENTA.
Alergeny w żywności : potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler, orzechy , skorupiaki, mięczaki i małże, jaja, ryby, łubin, mleko i produkty pochodne, gorczyca, musztarda, ziarna sezamu, soja, itp. (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dn. 25.10. 2011 r. – zał. Nr II).