Poniedziałek-06.10.
Śniadanie: Kanapki z chlebem pszenno-żytnim (mąka pszenna-żytnia), masłem (mleko),szynką wieprzową może zawierać (soja,gluten,jaja,seler,gorczyca), pomidorem, herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Zupa ogórkowa (mleko,seler,mąka pszenna), chleb pszenno-żytni(mąka pszenna-żytnia).
Podwieczorek: Krakersy (gluten).
Wtorek-07.10.
Śniadanie: Kanapki z bułką żytnią (mąka żytnia) z masłem (mleko), pasztetem może zawierać (soja,gluten,jaja,seler,gorczyca), ogórkiem, herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Kotlet schabowy (mąka pszenna,jajko), ziemniaki z masłem, surówka z kapusty białej , sok jabłkowy.
Podwieczorek: Soczek.
Środa-08.10.
Śniadanie: Kanapka zapiekana z chleba tostowego(mąka pszenna) z szynką, może zawierać (soja,gluten,jaja,seler,gorczyca),serem żółtym(mleko), herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Makaron pióra (mąka pszenna) ze szpinakiem (mleko), kompot owocowy(jabłko,śliwka,porzeczka,truskawka). Podwieczorek: Śliwka węgierka.
Czwartek-09.10.
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mąka pszenna,mleko). Srtucla owocowa(mąka pszenna,jajko).
Obiad: Filet z kurczaka pieczony z sosem śmietanowo-serowym (mleko), kluski śląski (mąka pszenna,jajko), sałatka szwedzka, kompot owocowy( jabłko,śliwka,porzeczka,truskawka).
Podwieczorek: Jogurt Skyr (laktoza).
Piątek-10.10.
Śniadanie: Kanapki z chlebem pszenno-żytnim(mąka pszenn-żytnia), masłem(mleko), pastą jajeczną(jajko), herbata owocowa z cytryną.
Obiad: Nuggetsy z Morszczuka(mąka pszenna,jajko), ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
( jabłko,śliwka,porzeczka,truskawka)
Podwieczorek: Gruszka.
SZCZEGÓŁOWY WYKAZ ALERGENÓW ORAZ SKŁADNIKÓW PRODUKTÓW ZNAJDUJE SIĘ W SKOROSZYCIE DO WGLĄDU U INTENDENTA.
Alergeny w żywności : potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler, orzechy , skorupiaki, mięczaki i małże, jaja, ryby, łubin, mleko i produkty pochodne, gorczyca, musztarda, ziarna sezamu, soja, itp. (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dn. 25.10. 2011 r. – zał. Nr II).