images_2jpg [400x229]            

Poniedziałek-06.10.

Śniadanie:  Kanapki z chlebem pszenno-żytnim (mąka pszenna-żytnia), masłem (mleko),szynką wieprzową może zawierać (soja,gluten,jaja,seler,gorczyca), pomidorem, herbata owocowa z cytryną.         

Obiad: Zupa ogórkowa (mleko,seler,mąka pszenna), chleb pszenno-żytni(mąka pszenna-żytnia).                                                                                                                                                                

Podwieczorek: Krakersy (gluten).

 

Wtorek-07.10.

Śniadanie: Kanapki z bułką żytnią (mąka żytnia) z masłem (mleko), pasztetem  może zawierać (soja,gluten,jaja,seler,gorczyca), ogórkiem,   herbata owocowa z cytryną.                                                                                                                                                                                   

Obiad: Kotlet schabowy (mąka pszenna,jajko), ziemniaki z masłem, surówka z kapusty białej , sok jabłkowy.

Podwieczorek: Soczek.

 

Środa-08.10.

Śniadanie: Kanapka zapiekana z chleba tostowego(mąka pszenna) z szynką, może zawierać (soja,gluten,jaja,seler,gorczyca),serem żółtym(mleko), herbata owocowa z cytryną.                                                                                                                                                                

Obiad: Makaron pióra  (mąka pszenna) ze szpinakiem (mleko), kompot owocowy(jabłko,śliwka,porzeczka,truskawka).                                                                                                                                                                                                                                                                     Podwieczorek: Śliwka węgierka.

 

Czwartek-09.10.

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mąka pszenna,mleko). Srtucla owocowa(mąka pszenna,jajko).

Obiad: Filet z kurczaka pieczony z sosem śmietanowo-serowym (mleko), kluski śląski (mąka pszenna,jajko), sałatka szwedzka, kompot owocowy( jabłko,śliwka,porzeczka,truskawka).

 Podwieczorek: Jogurt Skyr (laktoza).

 

Piątek-10.10.

Śniadanie: Kanapki z chlebem pszenno-żytnim(mąka pszenn-żytnia), masłem(mleko), pastą jajeczną(jajko), herbata owocowa z cytryną.       

Obiad: Nuggetsy z Morszczuka(mąka pszenna,jajko), ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
( jabłko,śliwka,porzeczka,truskawka)

 Podwieczorek: Gruszka.

 

SZCZEGÓŁOWY WYKAZ ALERGENÓW ORAZ SKŁADNIKÓW PRODUKTÓW ZNAJDUJE SIĘ W SKOROSZYCIE DO WGLĄDU U INTENDENTA.

        Alergeny w żywności : potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler, orzechy , skorupiaki, mięczaki  i małże, jaja, ryby, łubin, mleko i produkty pochodne, gorczyca, musztarda, ziarna sezamu, soja, itp. (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)  Nr 1169/2011 z dn. 25.10. 2011 r. – zał. Nr II).