images_2jpg [400x229]            

 

Poniedziałek-24.11.

Śniadanie: Kanapki z chlebem pszenno-żytnim (mąka pszenna-żytnia),  masłem (mleko), schabem w majranku może zawierać (soja, gluten, jaja, seler, gorczyca), ogórkiem zielonym, herbata owocowa z cytryną.         

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty (seler), chleb pszenno-żytni (mąka pszenna).                                                                               

Podwieczorek: Chrupki kukurydziane.

Wtorek-25.11.

Śniadanie: Makaron Grandine (mąka pszenna-semolina) na mleku (mleko). Cynamonka (mąka pszenna, jajko).                               

Obiad: Filet z kurczaka z sosem śmietanowo-serowym (mleko), kluski śląskie (mąka pszenna, jajko), surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy (jabłko, śliwka, porzeczka, truskawka).                                                                                              

Podwieczorek: Ciasteczka owsiane.

Środa-19.11.

Śniadanie: Parówki wieprzowe może zawierać (soja, gluten, jaja, seler, gorczyca), bułka parówka (mąka pszenna), ketchup, herbata owocowa z cytryną.                                           

Obiad: Udko z kurczaka pieczone, ryż prażony, sałata lodowa z jogurtem naturalnym (mleko), herbata owocowa z cytryną.                

Podwieczorek: Banan.

Czwartek-27.11

Śniadanie:  Kanapki z bułką pszenną (mąka pszenna), masłem mleko), dżemem  truskawkowym, herbata owocowa z cytryną.            

Obiad: Gulasz wieprzowy z sosem Peperonata (kompozycja pokrojonej papryki), kasza burgund (gluten), kompot owocowy (jabłko, śliwka,porzeczka,truskawka).                                                                                                                                                        

Podwieczorek: Serek Jogobella (laktoza).

Piątek-28.11.

Śniadanie: Kanapki z chlebem razowo-żytnim (mąka żytnia), masłem (mleko), makrelą w pomidorach z cebulką, herbata owocowa z cytryną.                                                                                    

Obiad: Naleśniki (mąka pszenna, mleko, jajko), z jabłkiem prażonym, serem białym (mleko), jogurtem naturalnym (mleko),   herbata owocowa z cytryną.                                                                                                                                                             

Podwieczorek: Pomarańcza.

 SZCZEGÓŁOWY WYKAZ ALERGENÓW ORAZ SKŁADNIKÓW PRODUKTÓW ZNAJDUJE SIĘ W SKOROSZYCIE DO WGLĄDU U INTENDENTA.

        Alergeny w żywności : potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler, orzechy , skorupiaki, mięczaki  i małże, jaja, ryby, łubin, mleko i produkty pochodne, gorczyca, musztarda, ziarna sezamu, soja, itp. (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)  Nr 1169/2011 z dn. 25.10. 2011 r. – zał. Nr II).